Fietsen op een tandem

Samen met mijn vriend gaan we elke zomer op fietsvakantie. Twee jaar geleden hebben we voor de grap een tandem gehuurd. We wilden het wel een keertje uitproberen. Wat ik nooit had verwacht was dat het fietsen op een tandem zo leuk en intensief kan zijn! Het is echt heel erg belangrijk dat je goed samenwerkt en veel communiceert. Wat begon als een grap is inmiddels een echte hobby geworden. Wij fietsen meerdere keren per jaar lange afstanden op een tandem en onze conditie is ontzettend verbeterd sinds we dit doen!

Omdat we het fietsen op een tandem zo leuk vinden hebben we een half jaar geleden besloten om een eigen tandem aan te schaffen. Tandems zijn in verschillende prijsklassen te verkrijgen maar als je lange afstanden fietst, is het echt belangrijk om een tandem van zeer goede kwaliteit te kopen. Wij hebben gekozen voor een Cannondale Tandem 29er. We hebben voor dit model gekozen omdat het gewicht van de fiets laag is en het aluminium frame erg sterk is. Je maakt gemakkelijk scherpe bochten en de fiets is erg stabiel. Na een testrit besloten we er voor te gaan!IMG_20141106_162539463_HDR

Fietsverzekering voor onze tandem

De aanschafprijs van de tandem was vrij hoog, bijna 3000 euro. Ondanks de hoge prijs wilden we erg graag een kwalitatieve fiets die aan onze eisen voldeed. Wel hebben we een fietsverzekering afgesloten van drie jaar. We zijn verzekerd tegen zowel schade als diefstal. In geval van diefstal krijgen we ons aankoopbedrag binnen 7 kalenderdagen terug. Uiteraard is het wel van belang dat je je sleutels goed bewaard en dat je een speciaal ART-slot hebt (categorie 2). Bij schade wordt het schadebedrag uitgekeerd. Wel heb je hier een eigen risico van 25 euro. Wat ik verder erg fijn vind is dat pech hulp en juridische hulp zit inbegrepen in het fietsverzekeringspakket. Aankomende zomer gaan we samen een weekje naar Groningen en nemen we de tandem mee. Ik heb er nu al weer zin in! Heb jij wel eens op een tandem gezeten? Zo ja, wat vond je ervan?